COVID-19 Updates: Travel Hands will be following the social distancing measures such as wearing masks all the time during the journeys while operating in London after 19th July 2021 restrictions are uplifted!

Visually Impaired People (VIP)

Travel safely, inexpensively, and independently.

Pay £15 per month to book unlimited number of Travel Hands journeys with the first trial journey free. Become more independent, use Travel Hands for simple journeys in and around London instead of relying on personal relationships.

Visually impaired man walking and talking with a volunteer
Pay £15 Travel hands Monthly subscription

Benefits

The padlock and money

Safer and Cheaper Journeys

Financially helping you by providing a safer alternative and saving on inessential travel costs.

A visually impaired person walking with volunteer

Meet New People

Make lifelong friends and experience London in a new perspective.

Exercising people

Improve your Wellbeing

Physically and mentally through socialising and exercising. 

Volunteer with DBS certificate

Walk with Verified Volunteer

Our volunteers, volunteer because they want to, so be comfortable and have a gratitude-filled experience.

Your Safety is our Priority

We want to assure you that we are taking necessary precautions to ensure the safety and wellbeing of each, and every VIP signed up to the Travel Hands Service.

Volunteer getting DBS certificate

Verified Volunteers

Volunteers are legally required to hold a basic DBS certificate. All volunteers who wish to sign up to the service will have to go through the highest level of background check, no abuse will be accepted whatsoever.

The cover of handbook for visually impaired people

VIP Handbook

We have put together what you can expect from the travelling experience with Travel Hands in a simple to read handbook and safeguarding measures including how current guidelines affect our service.

Call center service talking with visually impaired girl

Call Center Support

Our call centre support is available to you Monday to Friday, we offer reliable support, 5 days a week.

Mask and three flying viruses

COVID-19

During these difficult times, we are committed to minimise contact and maximise cleanliness – ensuring best practices to do so.

Ramble Tag

We are offering a free Ramble Tag to our early VIP sign ups. Ramble Tag is a contact free guidance aid, created to increase independence and enjoyment for blind and partially sighted people while walking with a guide.

SIGN UP AS A VIP

Travel Hands is now active in the form of a Call Centre

A step-by-step narration explains how it works:

1. Register

Register with us for free by clicking the sign-up button below the steps.

2. Journey Details

Share your journey details with the Travel Hands Support Team at least 24 hours prior to the journey time, use toll free number or WhatsApp:
+44 20 3966 1650
to get in touch.

3. Matched and Scheduled

A DBS verified, sighted volunteer will be matched with you by our team and your journey will be scheduled together.

4. Pick up and Walk

On the day, the volunteer will come at the specified pick-up location. Walk with the volunteer, share some laughs and get to your destination safely.

5. Rate your Experience

Once the journey has come to an end, share your experience with us and rate the experience.

Join the community and book your journey!

Become a part of the VIP World Community!

As a member, VIP World is your go-to place that is familiar and comfortable; where you can have fun, learn and grow with the VIP community; join our social medias to be invited to our events and initiatives.

Feel free to follow our blog and read about some VIP in Action!

Community of visually impaired people and volunteers

Frequently Ask Questions

Question 1: What types of journeys can I schedule with Travel Hands?

Answer: You can use Travel Hands to schedule a journey from point A to point B with our sighted & trained volunteers in London. Here are a few examples of journey you can request:

  1. Going for a walk in the park.
  2. Going grocery shopping.
  3. Going to a cafe for a cuppa.

Question 2: What if I am unable to fill in the journey request form? 

Answer: If you are unable to use your smartphone or computer to fill in the journey request Google form, don’t worry.

Simply contact our customer support team on (+44) 20 3966 1650 via phone or WhatsApp to share your travel requests.

Question 3: How do I reschedule or cancel my journey?  

Answer: Contact our customer support team on (+44) 20 3966 1650 via phone or WhatsApp a minimum of 24 hours before the planned journey so that we can reschedule or cancel your journey request. 

Question 4: What if the volunteer cancels the journey last minute?

Answer: Once a journey is scheduled, we send regular reminders about the journey to both the VIP and Volunteer. If a cancellation occurs at the last moment, we will try to find a replacement if possible.

Question 5: Can I cancel and get refund of my £15 Travel Hands monthly subscription?   

Answer: We have a full refund policy if you ask us to refund either by contacting us on (+44) 20 3966 1650 via phone or WhatsApp or emailing us at contact@vipworldservices.com in the first 15 days at least of paying your Travel Hands monthly subscription.

Question 6: Will I get a volunteer to walk with me in all the requested journeys?

Answer: We book the journeys 72 hours to 24 hours prior the requested journey to find you the most suitable volunteer. However, some times, it is not feasible to find the suitable match as per your desired journey route.

We are recruiting as many sighted and verified people as possible in London to sign up as a volunteer and walk together with you.

Question 7: What safety precautions have Travel Hands taken to minimise the risk of COVID-19?   

Answer: Prior to any journey we require that both the VIP and Volunteer fill in a COVID-19 Health Declaration form. If you have tested positive or are showing any symptoms then you will be unable to go on any journeys.

We also request that you wear a mask during your journeys as per government guidelines and share information about any vaccinations you have received.

Additionally, we are currently providing Ramble Tags: to our first 100 VIP Travel Hands sign ups.

Question 8: What should I do if a volunteer is interested to meet up in a private space such as a house? 

Answer: We strongly advise you to only remain in public spaces and avoid going inside any private premises. This is to ensure your safety and security and prevent any undesired situation.

More information on safeguarding measures.

Do you have more questions? Please contact us.